Mijn aanpak

Een gedachte wordt alleen werkelijkheid,
als jij hem serieus neemt.

Werkwijze

24 uur stand-by

Oplossingsgericht

Vrijblijvende en kosteloze kennismaking

Geen uurtje factuurtje

Geen verplicht aantal af te nemen sessies

Korte teksten en handvatten

24/7 stand-by

Coaching bij mij betekent dat ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar ben, wanneer jij last hebt van jouw klachten. Dus ook op zon- en feestdagen ben ik bereikbaar. Als jij bij mij in coaching bent, ben je niet meer alleen. Dit komt doordat jij mij kan bellen op de momenten, dat het voor jou nodig is. Het belangrijkste bij het bellen is dat je op dat moment even uit de denkcirkel bent. Daarnaast geeft het idee dat jij ‘de lijn naar buiten’ kan gooien, een gevoel van veiligheid omdat je weet dat dit voor jou altijd mogelijk is. Er is geen limiet aan hoe vaak je op een dag kan bellen. Omdat jij kan bellen op het moment dat jouw klachten opkomen, kan ik jou on the spot helpen op het moment dat jij dit nodig hebt.

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Het gesprek vindt plaats bij mij thuis of via video bellen en de kennismaking duurt ongeveer een uur.

Tijdens de kennismaking kan jij vertellen waar je last van hebt en/of welke klachten je ervaart en eventueel welke acties je al hebt ondernomen om er vanaf te komen.

Daarna leg ik uit wat ik voor jou kan betekenen. Als blijkt dat er voldoende wederzijds vertrouwen aanwezig is, plannen we een sessie in om te beginnen. Meestal is het zo dat de eerste sessie na het kennismakingsgesprek, de week erop plaats vindt.

De sessies

Een sessie duurt één tot anderhalf uur. Tijdens de sessies bespreken we waar je op dat moment tegenaan loopt. Daarnaast worden de sessies ondersteund door op maat gemaakte teksten, tools en handvatten. Tools kunnen onder andere zijn: plaatjes, artikelen, gedichten, verhalen en quotes. De teksten en tools sluiten aan op de klachten waar je last van hebt. Daarnaast krijg je ze mee naar huis zodat je ze na de sessie kan teruglezen. Het is ook mogelijk (en zelfs een aanrader) om sessies op te nemen. Zo kun je ze altijd nog een keer terugluisteren. Van sommige cliënten hoor ik dat ze de sessie als een soort ‘podcast’ terugluisteren als ze, bijvoorbeeld, aan het wandelen zijn. Kleine opmerking: het kan soms wat ‘raar’ zijn om je eigen stem terug te horen! Geen zorgen! Dit went vanzelf.

Maatwerk

Wanneer we starten met sessies is er geen minimaal aantal af te nemen sessies. Ik werk niet met ‘pakketten’.

Iedereen is uniek. jij ook! Daarom is het aantal sessies welke jij nodig hebt, niet van te voren te zeggen. Een ‘vaste’ werkmethode om af te komen van angst, stress of piekeren werkt hierdoor ook niet. Want als die er zou zijn, had iedereen dit wel van jongs af aan meegekregen, of zou die nu voor iedereen beschikbaar zijn en zou niemand meer ergens last van hebben. Elke sessie is maatwerk. Dat maatwerk kan ik jou bieden. Zie het als leren autorijden, de een pakt het sneller op dan de ander. Daarom is het niet van te voren te zeggen hoeveel sessies wij samen zullen hebben.

Sessies via videobellen

Is het voor jou niet mogelijk om langs te komen omdat je ver weg woont, niet in staat bent om te reizen of vanwege een andere reden? Dat is geen probleem. Dan doen we de sessies via videobellen. Samen bespreken wij welk programma wij hiervoor gebruiken. Het programma kan bijvoorbeeld: Zoom, Skype of Facetime. Ben je niet zo handig met een computer? Dan kan ik je helpen bij het installeren van 1 van de programma’s.

Oplossingsgericht

Het verschil tussen oplossingsgericht – en resultaatgericht werken is, dat bij oplossingsgericht de nadruk ligt op het leren omgaan met. Bij resultaatgericht werken ligt de nadruk op het behalen van het doel, waarbij je niet zeker kunt weten wanneer en of je dit doel ook daadwerkelijk kunt behalen.

Voorbeeld:

Om weer het voorbeeld te gebruiken van het autorijden: stel jij moet van jezelf in 8 lessen je rijbewijs halen. Dit geeft een enorme prestatiedruk en brengt ook de nodige spanning mee. Hierdoor komt er onrust en onzekerheid om de hoek kijken. Doordat je voor jezelf een limiet hebt gemaakt en vindt dat jij je aan die limiet moet houden, zet je jezelf vast in de tijd. Hoeveel relaxter klinkt het als je zegt: ‘Ik zie wel binnen hoeveel lessen in mijn rijbewijs haal’?

Tarief coaching

Wil je meer weten over wat de tarieven zijn? Neem dan contact op via mijn contactpagina of stuur een mail naar sebastiaan@vrijheiddoorinzicht.nl.